Mòbils arreu

 

Col·laboració de Jordi Fàbregas per al capítol Telefonia

La telefonia mòbil s’ha convertit en una eina indispensable de la societat de la informació i és un factor clau per assegurar la competivitat. Unida a Internet, marca el present i marcarà el futur immediat.

La lliure competència en el sector de les telecomunicacions i especialment en la telefonia mòbil, s’ha traduït en una major diversitat d’ofertes de serveis que requereixen l’existència d’instal·lacions radioelèctriques (antenes de transmissió) per proporcionar els nivells demandats de qualitat i cobertura, això fa que el creixement en aquest sector sigui cada cop més gran, i el nombre d’usuaris s’incrementi amb importància.

La telefonia mòbil ja no pot presentar-se sota l’etiqueta de comunicació del futur. Està present a tot arreu i és assequible a tot tipus d’usuaris, des de l’executiu a la mestressa, passant per l’estudiant. Enrere queda la imatge dels primers terminals apareguts en el mercat fa una dècada, que pesaven diversos quilos i tant sòls estaven a l’abast de butxaques molt privilegiades.

En las últimes dècades podem dir que hi ha hagut un desenvolupament de la telefonia mòbil espectacular. El telèfon mòbil s’ha incorporat de plè a la nostra vida quotidiana.

El telèfon mòbil s’ha convertit en un element indispensable en les nostres vides, fins el punt que recents estudis sociològics sobre l’impacte de la telefonia mòbil a la nostre societat revelen que hi ha més persones disposades a prescindir abans del ordinador, el vídeo o el microones que del seu telèfon mòbil.

Cal dir que es revela com el mitjà més eficaç i personalitzat de comunicació del futur, les seves aplicacions s’estan desenvolupant de forma continuada per ampliar les possibilitats de comunicació.

La telefonia mòbil es el mitjà més utilitzat en las comunicacions personals, és una eina imprescindible en la vida professional: la qualitat de la xarxa, sinònim de fiabilitat i cobertura, condiciona la competivitat de moltes activitat i és la base d’un bon número de serveis. La telefonia mòbil es un dels millors indicador de desenvolupament econòmic: no tant sòls perquè indica poder adquisitiu, dinamisme econòmic i modernització del sistema productiu, sinó perquè assegura la prestació de nombrosos serveis d’interès social i econòmic, i dinamitza la inversió. Amb la importància d’aquest mitjà de comunicació, veiem clarament l’enorme influència que la tecnologia té en les nostres vides i especialment en la calitat de vida.
La telefonia mòbil ha facilitat que el grau de comunicació arribi a ser personal, de forma que qualsevol problema o preocupació de qualsevol ésser humà del món, pugui convertir-se en algo de immediata solució.

La comunicació a través de la Telefonia Mòbil suposa una nova forma d’accés a la informació i a l’entreteniment i ens permet tenir una connexió permanent amb el món que ens envolta, en qualsevol moment i en qualsevol lloc, això comporta que el seu ús sigui tan massiu i és que, es preveu que al 2010 el número d’usuaris arribarà als 3600 milions. El creixement de les antenes de la telefonia mòbil és molt gran i va lligat al sector.

Gràcies al desenvolupament que la telefonia mòbil i les seves aplicacions han experimentat vivim més segurs, més lliures i més tranquils. El teletreball o la localització de persones a través de la telefonia mòbil són exemples clars de com aquesta tecnologia ha ajudat a millorar la nostra qualitat de vida.

Col·laboració de Jordi Fàbregas per al capítol Telefonia