EverQuest

 

Col·laboració de Marta Tutusaus per al capítol Videojocs

EverQuest és un joc que va ser creat l’any 1999 i que ràpidament va tenir molt d’èxit. La seva característica particular és que es tracta d’un MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game), és a dir, un joc de rol en xarxa amb múltiples jugadors. El disseny original és de Brad McQuaid, Steve Clover i Bill Trost. 989 Studios va finançar el desenvolupament, creació i publicació del joc fins que Verant Interactive en va ser el propietari. Més tard, Sony Online Entertainment va comprar Verant Interactive i per tant, actualment és la distribuïdora i la que s’encarrega d’administrar EverQuest. Cal tenir en compte que per poder-hi jugar s’ha de comprar el joc i pagar una mensualitat. No obstant això, l’usuari disposa d’un mes de proves gratuïtes.

Es tracta d’un videojoc on el jugador explora un món de fantasies, ja que ha de lluitar amb monstres per aconseguir tresors i punts d’experiència mentre interacciona amb d’altres jugadors. A mida que els jugadors van avançant, van pujant de nivell i per tant, guanyen prestigi i habilitats. Mentre juguen han d’anar aconseguint objectes pels seus personatges de diferents maneres: lluitant i matant monstres per aconseguir el botí, superant les missions que els altres personatges els proposen o aconseguint materials bàsics com la fusta, el ferro, l’or… per treballar-los ells mateixos artesanalment.

EverQuest es caracteritza per recrear un entorn ric en 3D, el món ficitici de Norrath, la lluna Luclin i els Plans. Cal destacar que el joc disposa de grans extensions i per tant, molt pocs jugadors han estat en les 230 zones que conformen l’univers del joc. El joc disposa de diversos servidors amb un nombre de jugadors, entre 1000 i 3000, connectats simultàniament. Hi ha diversos móns coexistents d’EverQuest que es desenvolupen en els diferents servidors. El jugador després de seleccionar el servidor, pot crear diversos personatges determinant-ne la raça i la classe. Des d’humans fins a trolls, elfs, nans… L’objectiu bàsic del joc és unir-se a un grup amb d’altres companys i matar els monstres per aconseguir punts d’experiència. A més, cada jugador pot explorar, unir-se a gremis de jugadors, dominar les seves habilitats per construir objectes, desafiar a d’altres jugadors en un duel en situacions especials… Els móns i els personatges d’EverQuest estan fets mitjançant polígons amb textura que li donen al joc un aire molt realista i de qualitat. El problema però, és que aquests escenaris són immutables

Hi ha parts del joc que no requereixen de l’ajuda d’altres jugadors. Malgrat això, EverQuest és un joc de rol centrat en el joc en equip, ja que un sol jugador no és capaç de superar moltes de les batalles i dels enfrontaments. Gran part del joc es pot desenvolupar amb un grup petit (unes 6 persones) però les situacions més perilloses, més arriscades i per tant, les que tenen més valor i estan millor recompensades, requereixen de la cooperació de molts jugadors (poden ser necessaris més de 100 jugadors).

Es tracta d’un videojoc que té gran part de l’estructura i de les regles del famós joc de rol Dragones y Mazmorras, així com dels MUDs (jocs amb multiusuaris en línia),especialment del DikuMUD. El principal competidor d’EverQuest és Ultima Online i a nivell hispà, La prisión.

Col·laboració de Marta Tutusaus per al capítol Videojocs